Architect Marnix van der Scheer (MX13) over CANVAS

‘CANVAS wordt een charismatische, rustige buurt met een duidelijke onderlinge verbondenheid. De lichte baksteen en bronskleurige aluminium kozijnen vormen een lente-achtig palet en zorgen voor een warme toon en lichtrefectie in de binnenhof.’

Marnix architect

‘De basisontwerpen voor de woningen zijn een statement op zich. De woningen zijn relatief breed, met de lange gevels naar de straat en tuin. Ter illustratie, woningtype Vernis aan de singel is 12 meter breed en 6 meter diep. Daardoor ontstaat veel meer ruimte voor ramen en daarmee natuurlijke lichtinval en uitzicht. Waar de ramen in de gevels komen, is afhankelijk van de plattegronden die bewoners nog gaan bepalen. Daardoor ontstaan verspringende raampartijen die aan de buitenzijde een eigen signatuur geven aan elke woning.

“Zie jij jezelf urenlang tafelen met vrienden in een woonkeuken? Of kruip jij graag met je gezin op de bank om een goede film te kijken?”

De omtrekken van het huis staan vast, maar binnen heb je volledige indelingsvrijheid. Wij helpen je bij dit “inkleuren” van je huis. We gaan met je in gesprek, vragen naar je woonwensen en tekenen daar ideeën bij uit. Behalve de praktische zaken – hoeveel slaapkamers – houden we ook rekening met je persoonlijke woondromen. Zie jij jezelf urenlang tafelen met vrienden in een woonkeuken? Of kruip jij graag met je gezin op de bank om een goede film te kijken? Eén van de ontwerpmogelijkheden is om de living inclusief groot raam op de eerste verdieping te plaatsen, waardoor je over de tuin heen kijkt.

Fijn wonen loopt door tot in de openbare ruimte. De oase van rust die we met CANVAS voor ogen hebben, perfectioneren we samen met jou als koper en met landschapsarchitect Harro de Jong. Met de toevoeging van de groene binnentuin grenzend aan de eigen tuin, woon je optisch aan een enorm groen gebied.’